Sijoittaisitko omaan hyvinvointiin?

23.04.2017

Moni vuoden vaihteessa uuden elämän aloittanut on itseasiassa kokenut uuden elämän aloittaja. Uusi elämä alkaa ainakin tammikuussa ja syksyllä. Uusi elämä ei ole kuitenkaan ikinä kestänyt muutamaa viikkoa kauempaa. Yrittämiseen turhautuu jossain vaiheessa, jos pysyviä tuloksia ei yrityksistä huolimatta tule. Siinä vaiheessa saattaa tulla mieleen, että olisipa joku henkilökohtaisesti neuvomassa, tsemppaamassa ja auttamassa karikoiden yli.

Mikä on oman hyvinvoinnin tai terveyden arvo...?

Jos oman hyvinvoinnin, terveyden ja jaksamisen arvottaa vaikka 25 000e arvoiseksi, ei muutaman satasen sijoitus personal traineriin ja sitä kautta omaan hyvinvointiin ole paha hinta. Meneehän tuon hintaisen auton huoltoonkin vähintään muutama satanen vuodessa. Miksi oman koneen huoltoon ja hyvinvointiin ei sitten voisi sijoittaa, vaikka se on kuitenkin meidän kaikkien tärkein pääoma? Omalle hyvinvoinnille ei välttämättä anneta arvoa sittenkään, vaikka todetaan sen olevan tosi heikolla hapella. Se auto kyllä viedään säännöllisesti huoltoon...


Oppeja koko loppuelämäksi

Mitä personal traineriin sijoitetulla rahalla saa? Personal trainerin käsissä hyvinvointi ja kunto kohoaa, mutta sen arvoa on hankala mitata rahassa kuten edellä todettiin. Kunnon kohoamista voidaan kyllä mitata erinäisin tavoin :) Ammattitaitoisen personal trainerin käsissä et kuitenkaan maksa pelkästään yksittäisistä treenitunneista vaan saat tietoa ja oppeja itsenäistä harjoittelua varten. Kun opit ymmärtämään miten ja miksi sinun kannattaa liikkua ja syödä, hyödyt noista taidoista koko loppuelämäsi. Osaat siis valmennuksen jälkeen huoltaa itseäsi paremmin myös omatoimisesti eikä se silloin maksa mitään. On myös vaara, että traineri saa istutettua sinuun liikuntakipinän niin syvälle, että et pääse siitä ikinä eroon ;)

Treeni-intoa kevääseen!

-Satu