Harri - Jäin koukkuun liikkumiseen


Keväällä 2020 Harri alkoi miettiä personal trainerin palkkaamista auttamaan liikunnallisemman elämäntavan saavuttamisessa. Harri tunsi Euphoria Trainingin Sadun jotenkuten entuudestaan ja facebookista hän huomasi, että Satu tekee hommia liikuntapuolella. Valinta oli sillä selvä. Satu on iloinen ja innostava persoona, hänen valmennukseen oli helppo ajatella menevänsä.

Harri kuskailee tytärtään useamman kerran viikossa harrastuksiin ja aiemmin nuo ajat menivät kaupoissa kierrellen tai kahvilla istuen kännykän kanssa. Sadun kanssa päätettiin heti alkuun hyödyntää nuo ajat treenaamiseen.

Aika riittää nykyisin enempään kuin ennen

Alusta asti viikko-ohjelmassa oli neljä treeniä + kehonhuoltoa. Muutaman viikon välein pidetään kevyempi viikko. Mistään ei ole treenaamisen takia tarvinnut tinkiä. Päinvastoin, energiaa ja aikaa tuntuu Harrilla riittävän nykyisin entistä enemmän!

Aerobista kuntoa on kehitetty monella tavoin - kävelylenkit vaihtuivat jossain vaiheessa juoksulenkkeihin, talvisin hiihtoa, porrastreeniä, juoksuintervalleja ja välillä uintiakin.

Lihaskuntoharjoitukset tehtiin alkuun kahvakuulaillen ja oman kehon painolla, kuntosali ei tuntunut Harrista hänen jutultaan. Puolen vuoden valmennuksen jälkeen Satu ehdotti Harrille, että annetaan kuntosalitreenille mahdollisuus eli kokeillaan sitäkin. Ja sille tielle on jääty! Nykyisin kuntosaliharjoittelu onkin Harrin lempitreeniä ja viikko-ohjelmaa on muutettu enemmän lihaskuntopainotteiseksi.

Ruokavalio kuntoon ja lihakset kasvamaan

Valmennuksen alussa Harri piti ravintopäiväkirjaa, josta selvisi, että hän söi aivan liian vähän, saatu energiamäärä jäi liian alhaiseksi. Niukan syömisen myötä, suurin osa ravintoaineista jäi reilusti alle suositustason. Ruokavaliota on viilattu pikkuhiljaa kohti optimaalisempaa. Riittävä ja laadukas ruokavalio yhdistettynä säännölliseen salitreenin onkin alkanut tuottaa tulosta. Kroppa näyttää 1,5 vuoden valmennuksen jälkeen huomattavasti erilaiselta, lihaa on alkanut tarttua luiden ympärille.

Harrin aikomus on jatkaa samalla tiellä. Riittävästi hyvälaatuista ruokaa ja erityishuomio riittävään proteiinin saantiin. Tiukkaa salitreeniä, unohtamatta aerobisia harjoitteita ja kehonhuoltoa. Harri on nyt 50-vuotiaana elämänsä parhaassa kunnossa ja tavoitteena on saada vieläkin parempi kunto.

- Harri